Marcați
Lacuri mai curate în Capitală
15.07.2021, 15:38
În Capitală a început curățarea lacurilor municipale. În ultimii ani, acestea s-au umplut de deșeuri, stuf și altă vegetație. Tone de nămol au fost evacuate în aceste zile, iar digurile au fost lărgite. Lucrările sunt efectuate cu ajutorul unui utilaj special.

În câteva zile, angajații întreprinderii ”Spații Verzi” vor încheia lucrările de curățare a lacurilor din parcul ”Râșcani” al Capitalei. Timp de mai bine de o lună, din ele au fost evacuate tone de nămol.

Andrei Manțoc, muncitor Î.M ”Spații Verzi”: „Aici este ce vrei - cauciucuri de mașini, sticle, crengi și tot. Lumea le aruncă în lac, nu altcineva. Lucrările le-am început de vreo lună și jumătate în urmă. Am lărgit fundul la acest iaz, am scos pământul, copacii și l-am lărgit puțin”.

Între timp, au loc lucrări de defrișare a arbuștilor din jurul lacului, iar iarba este cosită. După astfel de intervenții, zona verde a devenit perfectă pentru plimbări, pescuit sau practicarea sporturilor. Oamenii spun însă că efortul autorităților municipale este zădărnicit de incultura unor amatori de frigărui și de băuturi alcoolice.

Alexandru Vicol, șeful Î.M ”Spații Verzi” Ciocana: „Cu toate că aceste lucrări au fost făcute acum doi ani, în 2019, totuși este necesar de intervenit măcar o dată la doi ani, de altfel este imposibil. Majoritatea timpului s-a lucrat la escavarea nămolului, la adâncirea și lărgirea lacului. Acum ne ocupăm cu curățirea albiei râului de impurități și resturile vegetale. Rugăm ca fiecare să se gândească înainte de arunca aceste impurități, fiindcă acesta e și viitorul lor și a copiilor, și a nepoților”.

Potrivit întreprinderii municipale ”Spații Verzi”, până acum, în Capitală au fost curățate lacurile din parcul ”Valea Trandafirilor”, ”Valea Morilor”, ”La izvor” și unul de pe șoseaua Muncești. Până la sfârșitul anului, urmează să fie curățate toate bazinele acvatice. Municipalitatea a alocat în acest scop 800 de mii de lei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).