Marcați
Sărăcia provoacă haos în Africa de Sud
15.07.2021, 14:28
Africa de Sud este cuprinsă de haos. Țara se confruntă cu cele mai grave violențe, după ce fostul președinte, Jacob Zuma, a fost arestat și condamnat pentru corupție. Manifestațiile în sprijinul acestuia au degenerat în adevărate lupte în stradă. Autoritățile au făcut un bilanț al victimelor - 72 de morți și 1.300 de răniți.

Protestele din Africa de Sud au izbucnit după ce fostul președinte, Jacob Zuma, a fost condamnat la 15 luni de închisoare. Manifestațiile s-au transformat în violențe, confruntări armate și jafuri. În ciuda apelurilor autorităților, dar și a creșterii numărului soldaților din stradă, confruntările s-au intensificat. Cel mai optimist bilanț arată deja zeci de morți și peste 1.000 de arestări.

În centrul orașului Durban au început jafuri la scară largă. Imagini apocaliptice, filmate din elicoptere, arătau incendii și sute de oameni care alergau în jurul depozitelor, magazinelor și fabricilor de la periferie. Numeroase afaceri și centre comerciale au fost închise, ca măsură de precauție, în timp ce apelurile false au generat panică în mall-urile din Johannesburg.

Sub imperiul fricii, numeroase persoane au cumpărat combustibil și alimente în cantități enorme, situație care a creat probleme din cauza penuriei generate de întreruperea lanțurilor de aprovizionare. Nivelul ridicat al șomajului din Africa de Sud și diviziunile economice puternice sunt văzute drept cauze importante pentru creșterea violenței. Situația economică din acest stat a fost înrăutățită și de pandemie, care i-a adus pe mulți sub pragul sărăciei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).