Marcați
Inundații devastatoare în Europa de Vest
15.07.2021, 13:02
Ploile torențiale din ultimele zile au provocat inundații de proporții în vestul Germaniei și în Belgia. Râurile au ieșit din matcă și canalizările nu au mai făcut față volumului imens de ape, iar mașinile au fost luate de șuvoaie. Zeci de locuințe au fost inundate, încât oamenii au fost nevoiți să fugă din calea potopului.

Inundațiile au făcut prăpăd în zeci de orașe din vestul Germaniei, iar rețeaua de canalizare a cedat. Salvatorii au încercat să evacueze oamenii rămași în locuințele inundate, însă misiunea s-a adeverit extrem de dificilă, din cauza șuvoaielor. În Rhineland-Palatinate, nouă oameni au murit, iar peste 70 sunt dați dispăruți, după ce mai multe locuințe s-au prăbușit, din cauza inundațiilor. Victimele se aflau pe acoperișul caselor spulberate de ape în comuna Schuld, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din regiune.

Și în Valonia, Belgia, potopul a făcut ravagii. Zeci de locuințe au fost distruse de viituri. Mașinile au fost luate de ape, iar zeci de animale s-au înecat. Ploile abundente au provocat şi alunecări de teren.

Meteorologii anunță că vremea va fi și mai rea în următoarele zile, iar în unele locuri din Vestul Europei se anunță și 200 de litri pe metrul pătrat.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).