Marcați
Au asigurat ordinea publică
12.07.2021, 11:14
Alegerile parlamentare anticipate s-au desfășurat în corespundere cu prevederile Codului electoral. Anunțul a fost făcut de adjunctul șefului Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian, după închiderea secțiilor de votare din țară. El a precizat însă că, pe parcursul zilei de ieri, au fost înregistrate 236 de abateri, care vor fi examinate de instanțele de drept. Cele mai multe țin de încălcarea ordinii publice.

Marin Maxian, șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție: „Poliția are spre examinare 21 de cazuri de afișaje electorale, care vizează teritoriile Basarabeasca, Chișinău, Briceni, Călărași, Cimișlia, Comrat, Edineț, Florești, Nisporeni, Sângerei, Ocnița, patru din ele fiind deja examinate și finalizat controlul. 14 cazuri deci vizează bănuială rezonabilă de corupere a alegătorilor. Vorbim despre Anenii Noi, Bender, Chișinău, Cahul, Căușeni, Drochia, Edineț, Florești și Ialoveni, și Strășeni. În două cazuri faptele nu și-au găsit confirmarea. În 27 de cazuri poliția a fost sesizată cu privire la incidentele cu buletinele de vot, astfel fiind înregistrate cazuri de fotografiere, cazuri de deteriorare a buletinelor de vot, cazuri de neaplicare a ștampilei în buletinul de vot. Poliția a fost sesizată în șapte cazuri privind incidente cu urna mobilă. Trei cazuri înregistrate referitoare la votul multiplu. Vorbim despre Anenii Noi, vorbim despre Chișinău și Șoldănești”.

Desfășurarea scrutinului a fost monitorizată de peste 6.630 de angajați ai poliției. 4.946 au asigurat ordinea publică, iar 292 au înregistrat abaterile. De asemenea, 727 de angajați au reacționat la apelurile și sesizările recepționate de Serviciul 112.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).