Marcați
Curți amenajate în Capitală
7.07.2021, 17:20
În Capitală a început modernizarea zonelor din jurul blocurilor. Pe lângă terenuri de joacă și de fitness, autoritățile planifică să amenajeze locuri de parcare. Lucrările au loc în cadrul programului ”Curte confortabilă”, cu un buget de 40 de milioane de lei. Cheltuielile sunt suportate de bugetul de stat.

Primăria planifică să reabiliteze în acest an câte șapte curți în fiecare sector. Ele sunt selectate în urma solicitărilor din partea locatarilor. Primii beneficiari din sectorul Botanica sunt locatarii de pe adresele bulevardul Traian 1/1, Cuza Vodă 18/1 și bulevardul Dacia 20. Compania care a câștigat licitația urmează să încheie lucrările la începutul lunii august.

Iuri Vitneanski, vicepretorul sectorului Botanica: „Acum câteva zile, a început demontarea bordurilor vechi, iar acum au început lucrările de instalare a celor noi. Ulterior, după ce vor fi montate bordurile, asta va dura două-trei săptămâni, va fi frezat stratul de uzură și aplicat un nou strat. În această curte, pe lângă amenajarea locurilor de parcare și modernizarea drumului și trotuarului, vor fi amenajate trei terenuri de joacă, de fitness și de workout”.

Locatarii blocurilor spun că este pentru prima dată în ultimele cinci decenii când au loc lucrări de reabilitare a drumurilor de acces și trotuarelor, care sunt pline de gropi și denivelări.

Până acum, Primăria a semnat contracte cu agenți economici pentru amenajarea a 21 curți din sectoarele Botanica, Centru și Buiucani. Pentru alte 14 curți din celelalte două sectoare licitațiile încă nu s-au finalizat.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).