Marcați
Director de grădinița: În perioada PSRM, au fost reparate mai multe grădinițe, a crescut finanțarea
7.07.2021, 11:26
Cadrele didactice din mai multe regiuni ale țării și-au exprimat temerea că și-ar putea pierde locurile de muncă din cauza politicii promovată de Maia Sandu. Despre aceasta au anunțat, miercuri, educatorii în cadrul unui briefing.


Directorul de la grădinița din satul Colibabovca, raionul Leova, își amintește cu durere de vremurile când sectorul educației era în gestiunea actualului președinte al țării.

”Cel mai greu pentru noi a fost atunci când Maia Sandu ocupa funcția de ministru al Educației. A fost redusă finanțarea grădinițelor. Au început să fie închise școlile unde erau puțin copii. Tot atunci au început greutățile și pentru grădinița noastră. Părinții au început să transfere copiii de la instituția cu predare în limba rusă la cea cu predare în limba moldovenească. Vă imaginați prin ce stres au trecut niște copii de 5 ani?”, a spus educatorul.

Potrivit directorului de grădiniță, lucrurile s-au așezat la locurile lor, atunci când la Președinție a venit Igor Dodon și când Guvernul era condus de echipa PSRM.

”Când la conducerea a fost PSRM și Igor Dodon a fost majorată finanțarea. Am creat toate condițiile pentru copii. Au fost reparate mai multe încăperi din grădiniță, am construit o mini-stație de epurare, am schimbat mobila, am cumpărat echipament. Am amenajat terenul de joacă. Avem condiții foarte bune. Acum din cauza politicii promovată de Maia Sandu ne este frică că vom rămâne fără de locul de muncă. Sperăm și suntem convinși că la guvernare va veni Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și grădinițele vor fi păstrate, iar noi vom lucra în satul natal”, a spus educatorul.

Amintim, mai muți pedagogi și educatori și-au anunțat sprijinul pentru echipa Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor la alegerile parlamentare anticipate de duminică.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).