Marcați
Distrugeri în urma ploilor abundente
6.07.2021, 12:18
33 de gospodării din diferite localități au fost inundate, în urma precipitațiilor abundente de ieri. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în acestea pentru a evacua apa și nămolul, dar și pentru a defrișa arborii doborâți de vântul puternic. Inundații au fost provocate și pe mai multe adrese din Capitală. Victime umane sau drumuri blocate nu au fost raportate.

Pompierii au intervenit cu motopompe în localități din raioanele Basarabeasca, Ialoveni, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Strășeni și Căușeni. De asemenea, au fost solicitați în municipiul Chișinău, pe străzile Constantin Negruzzi, 31 August, Grenoble și Albișoara.

Pentru prevenirea consecințelor inundațiilor, au fost efectuate lucrări de evacuare și în suburbiile Durlești și Codru.

În legătură cu menținerea codului galben de instabilitate atmosferică, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă gestionarii de bazine acvatice să supravegheze starea barajelor și digurilor, pentru a preveni ruperea acestora și provocarea inundațiilor locale. În situații de risc, oamenii pot apela Serviciul 112.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).