Marcați
Măsuri de prevenire a inundațiilor
5.07.2021, 12:56
Angajații întreprinderii municipale ”Exdrupo” au intervenit, de la primele ore ale dimineții, pentru a curăța sistemul de scurgere a apelor pluviale și a înlătura consecințele inundațiilor din Capitală. Acestea s-au produs din cauza deșeurilor de vegetație, care au astupat gurile de canalizare. Viceprimarul Ilie Ceban a solicitat intervenții prompte în zonele cu risc sporit de producere a inundațiilor.

În urma ploilor din această noapte, în Capitală au fost blocate mai multe străzi, inclusiv Ion Creangă, Calea Ieșilor, Meșterul Manole și Uzinelor. Viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban, a solicitat măsuri de prevenire a unor astfel de situații.

Ilie Ceban, viceprimar al Capitalei: „Toți în teren, să vedem care sunt starea lucrurilor în rezultatul ploilor. Cu certitudine o să fie de lucru. De aceea, rog foarte mult toți să fiți implicați și, pe parcursul zilei, să raportați care este situația în teren. Este foarte important să vedem și să putem evalua impactul acestor ploi, în vederea prevenirii inundațiilor. Mă refer la Creangă. Noi am inițiat procesul de curățare a pluvialei, respectiv, nu știu dacă sunt suficiente acele măsuri care noi le-am întreprins. Or, astăzi, în timpul ploii, noi am văzut că s-a acumulat foarte multă apă și lucrurile acestea trebuiesc evaluate și prevenite”.

Șeful interimar al Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație, Vitalie Mihalache, a anunțat că echipe mobile sunt antrenate în curățarea sistemul de scurgere a apelor pluviale în toate sectoarele.

Vitalie Mihalache, șeful interimar al Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație: „Avem un volum excesiv de precipitații, care a dus la inundări, după cum ați menționat, în zona Creangă. În zona Creangă, aceste inundări se datorează faptului că pe o porțiune de rețea fluvială se fac lucrări la moment și ele nu au capacitatea de a recepționa apele pluviale și de ale evacua în regim normal. Totodată, se văd acumulări de apă pluvială inclusiv și a străzii Albișoara. Avem, practic, pe toate străzile din municipiu acest decalaj - exces de ape pluviale”.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de instabilitate atmosferică și pentru 6 iulie. Sunt așteptate ploi cu descărcări electrice, iar în unele zone vor cădea averse puternice de la 15 până la 49 de litri pe metru pătrat.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).