Marcați
Contract de achiziție a 100 de autobuze
1.07.2021, 16:20
Autoritățile Capitalei au semnat astăzi cu firma turco-japoneză ”Isuzu” contractul de achiziție a celor 100 de autobuze noi. Compania a oferit un preț de 124 de mii de euro pentru un autovehicul. În total, municipalitatea va plăti 12,4 milioane de euro. Autobuzele urmează să ajungă la Chișinău până la sfârșitul anului.

Potrivit primarului general al Capitalei, Ion Ceban, compania ”Isuzu” va asigura, timp de 6,5 ani de garanție, deservirea gratuită, precum și schimbul de lubrifianți, filtre, curele, deservirea aparatelor de aer condiționat și de piese.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „După mai bine de un an și ceva de proceduri foarte complicate, 100 de autobuze urmează să fie livrate la Chișinău, până la finele anului 2021. Asta înseamnă o calitate mai bună pentru acest domeniu, pentru toți din suburbii, din raza orașului. Când spuneam că avem, nu știu, probabil, cel mai bun preț din regiune oferit pentru aceste unități de transport, dintre toate cele șase companii”.

Reprezentantul companiei ”Isuzu”, Hakan Kefoglu, a declarat că licitația organizată de autoritățile Capitalei a fost transparentă și a dat asigurări că autobuzele corespund tuturor standardelor de calitate și siguranță.

Hakan Kefoglu, reprezentantul companiei ”ISUZU”: „Aș vrea să le mulțumesc tuturor, inclusiv Primăriei municipiului Chișinău, pentru această licitație, realizată într-un mod cât mai transparent. ”Anadolu Isuzu” exportă autobuze în 44 de țări, majoritatea din Uniunea Europeană. Suntem foarte încântați și nerăbdători să vă aducem aceste unități chiar în acest an”.

Între timp, salariile șoferilor de autobuz și troleibuz vor fi majorate, a anunțat primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: Astăzi nu avem suficienți șoferi, pentru a face față acestor achiziții pe care le avem. Sper foarte mult că vom putea să venim, în scurt timp, după ce se termină febra asta electorală și fără mari scandaluri în Consiliul municipal Chișinău, ca să găsim o soluție optimă pentru aceste parcuri. Deci este vorba despre oameni care ar trebui să vină calificați, oameni profesioniști, oameni cât se poate de pregătiți pentru a face față”.

În context, primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a dat asigurări că și cele 58 de autobuze, achiziționate la mâna a doua din Olanda și Norvegia, corespund standardelor europene de calitate și siguranță.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „14 din ele sunt MAN, pe bază de gaz. Vrem să vedem cum aceste lucruri pot fi compatibile cu necesitățile și cerințele pe care le avem la ziua de astăzi și 40 din ele sunt VDL, care vin din Olanda și, așa cum am specificat, trebuie să fie la Chișinău în toamna, cel târziu, a acestui an. Rutele vor fi determinate, am zis, împreună cu primarii din suburbii”.

Pentru următorii doi ani, Primăria planifică să schimbe toate autobuzele vechi din Capitală.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).