Marcați
Căi de acces către școli și grădinițe
30.06.2021, 15:57
Preturile au început lucrările de amenajare a căilor de acces către instituțiile de învățământ din Capitală. Vor fi reabilitate trotuare, drumuri și amenajate parcări. În sectorul Botanica, astfel de acțiuni vor fi realizate la șase școli și grădinițe.

Vicepretorul sectorului Botanica, Iuri Vitneanski, a precizat că lucrări de modernizare a căilor de acces spre instituțiile învățământ nu au avut loc de aproape 30 de ani.

Iuri Vitneanski, vicepretor al sectorului Botanica: „Este vorba de un program stabilit, adică au fost multe solicitări. Direcția Educație, împreună cu pretura, au făcut inventarierea corespunzătoare, unde și ce probleme există, în preajma instituțiilor de învățământ. Iată, pe etape, încercăm să realizăm acest program și să facem ca toate instituțiile de învățământ să aibă căi de acces normale. Pe strada Varșovia au loc lucrări la drumul de acces, adică sunt reabilitate trotuarele pentru Grădinița Nr. 139. Aici, lângă Grădinița Nr. 139, sunt reabilitați 800 de metri pătrați de trotuar. Astăzi, vom finaliza lucrările aici. Se va lucra doar în prima parte a zilei. În a doua parte a zilei, muncitorii vor merge pe adresa Titulescu 18 - Liceul ”Iulia Hasdeu””.

Lucrările de moderinzare în sectorul Botanica vor dura aproximativ o săptămână. Pentru asta, municipalitatea a alocat aproximativ șase milioane de lei, a mai spus vicepretorul sectorului Botanica, Iuri Vitneanski.

Iuri Vitneanski, vicepretor al sectorului Botanica: „Peste câteva zile, vor începe lucrările de asfaltare a căii de acces, adică a drumului către Școala-grădiniță numărul 90 pe adresa Dacia 52. Noi ne-am propus să asigurăm, în primul rând, acces liber, acces amenajat către instituțiile de învățământ. ”Exdrupo” a pregătit bordurile, le-a instalat, a pregătit fundamentul, adică terenul din pietriș și, iată, astăzi, în această săptămână, au loc lucrări de asfaltare”.

Locuitorii sectorului Botanica spun că, timp de câteva decenii, trotuarele s-au deteriorat esențial.

În acest an, autoritățile Capitalei și-au propus să reabiliteze nouă căi de acces către instituțiile de învățământ. Este vorba de adresele Ion Pelivan 30/2, Putnei 93, Gheorghe Madan 85/1, Varșovia 2, Praga 82, Nicolai Zelinski 26/3, Nicolae Titulescu 18, Petru Zadnipru 14/4 și bulevardul Dacia 52.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).