Marcați
O nouă linie de troleibuz în Capitală
30.06.2021, 14:56
O nouă linie de troleibuz a fost lansată în Capitală. Aceasta are lungimea de 34 de kilometri și va face legătura dintre sectoarele Buiucani și Botanica. Transportarea va fi realizată cu 10 troleibuze cu propulsie autonomă, care au fost produse în Belarus și asamblate în atelierul de reparații al Regiei Transport Electric. Toate sunt dotate cu sistem de aer condiționat, rampă de acces pentru persoanele cu nevoi speciale și camere de supraveghere. Prețul unui troleibuz este de aproximativ 220 de mii de euro.

Prezent la evenimentul de lansare a linii de troleibuz numărul 34, primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că pe traseu sunt 64 de stații.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „În general, suntem într-o zonă în care de ani de zile nu s-a intervenit și nimeni nu credea că se poate interveni. Suntem pe strada Albișoara, în care 30 de ani de zile nu a făcut nimeni nimic. O rută care va conecta sectorul Buiucani cu sectorul Botanica, așa-numitul traseu Alba Iulia - Sarmizegetusa, și ceea ce nu s-a întâmplat și nu a fost niciodată în general în municipiul Chișinău devine astăzi realitate. Au mai fost adăugate stații de așteptare în această perioadă, am calculat așa ca să fie cât se poate de convenabil pe întreg traseul”.

În două săptămâni, urmează a fi lansată și linia de troleibuz pe strada Columna, a mai anunțat primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Urmează să deschidem o nouă rută, am zis, pe strada Columna, să refacem ruta existentă, în acest context 24. Am comunicat și suntem permanent în comunicare cu Direcția Transport pe acest subiect. Acolo, lucrările privind instalarea tuturor comunicațiilor necesare și a liniei de contact sunt, practic, finalizate”.

La rândul său, directorul Regiei Transport Electric, Dorin Ciornîi, a specificat că troleibuzele sunt dotate cu baterii de nouă generație, care asigură o autonomie de 20 de kilometri.

Dorin Ciornîi, directorul Regiei Transport Electric Chișinău: „Pe această rută vor activa 10 unități de transport. Lungimea rutei va fi de 34 de kilometri - tur-retur. Intervalul în orele de vârf va constitui 15 minute. Pe parcursul zilei deja acesta poate să se mărească până la 20 de minute. Troleibuze cu sistem de aer condiționat, rampă acces pentru persoanele cu nevoi speciale, podea coborâtă pe tot salonul troleibuzului, lumini LED, comoditate pentru șoferi”.

Șoferii și taxatorii spun că noile troleibuzele le oferă condiții de muncă de care nu au mai avut parte până acum.

Oamenii care locuiesc în zona străzii Albișoara spun că, până acum, erau nevoiți să parcurgă pe jos câțiva kilometri, până la cea mai apropiată stație.

Autoritățile Capitalei planifică să achiziționeze, până la sfârșitul acestui an, 25 de troleibuze, inclusiv cinci articulate.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).