Marcați
Finanțare din partea Japoniei
30.06.2021, 11:31
Țara noastră urmează să semneze cu Japonia un acord de finanțare nerambursabilă, în valoare de 19 milioane de dolari. Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost aprobat astăzi de Guvernul interimar. Banii vor fi utilizați pentru înnoirea parcului de tehnică specială al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a anunțat ministrul în exercițiu al Afacerilor Interne, Pavel Voicu.

Pavel Voicu, ministrul în exercițiu al Afacerilor Interne: „Scopul prezentului acord constă în consolidarea capabilităților echipelor de intervenție a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, și anume prin dotarea structurilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență cu 10 autoscări de diferite capacități, noua autospeciale de intervenție la incendii, echipamente de descarcerare, precum și instruirea specializată a pompierilor și salvatorilor”.

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a subliniat importanța acestui ajutor pentru Republica Moldova.

Aureliu Ciocoi, prim-ministru interimar: „Luând în considerație că, zilele acestea, la Chișinău se află o delegație din Japonia, care gestionează proiectele de asistență oferite de Guvernul japonez Republicii Moldova, considerăm necesar să aprobăm în regim de urgență o hotărâre de Guvern, care să-i permită Ministerului Afacerilor Interne să acceseze un nou grant voluminos pentru Republica Moldova”.

Anterior, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a pregătit, cu sprijinul Băncii Mondiale, proiectul ”Securitatea aprovizionării cu apă și canalizare a Republicii Moldova”. Cheltuielile pentru realizarea lui se ridică la 52,8 milioane de dolari. Banii nu au fost obținuți însă, din cauza președintelui Maia Sandu, care a refuzat să promulge proiectul care le permite miniștrilor în demisie să semneze acorduri de finanțare externă. Din această cauză, zeci de mii de oameni rămân fără acces la apă potabilă.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).