Marcați
Moldova se află în prag de epidemie de gripă!
8.02.2016, 18:34
Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu viroze și gripă ar putea depăși săptămîna aceasta pragul epidemic. Astfel săptămâna trecută au fost înregistrate 2.220 de cazuri de îmbolnăviri, dintre care 80% la copii.

Totodată, chiar dacă pragul epidemic va fi atins în această săptămână, medicii vorbesc despre o acutizare sezonieră a infecţiilor virale ale căilor respiratorii şi nu de o agravare severă.

Potrivit șefului adjunct al Direcției Sănătate a Primăriei, Constantin Rîmiș, majoritatea pacienților se îmbolnăvesc de gripă sezonieră, care nu este atît de periculoasă. Mai mult, administrația locală susține că spitalele sunt pregătite pentru a face față numărului mare de pacienți.

În municipiul Chişinău au fost înregistrate 110 cazuri gripă. În urma testelor de laborator, s-a confirmat că 14 persoane au contractat virusul gripal de tip AH1N1, iar o persoană - cel de tip B.

Amintim că din cauza virusului AH1N1 au murit deja două persoane. Potrivit medicilor, cele mai multe cazuri de gripă se vor înregistra în februarie.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).