Marcați
Au stabilit furnizorul de autobuze
29.06.2021, 17:22
Autoritățile Capitalei au desemnat câștigătorul licitației pentru achiziția celor 100 de autobuze noi. Este vorba de compania ”ISUZU”. Despre asta a anunțat primarul general Ion Ceban. El a precizat că va semna joi contractul de achiziție, ceea ce înseamnă că autovehiculele vor ajunge la Chișinău până la sfârșitul anului. Autoritățile municipale au rezervat în acest sens 270 de milioane de lei.

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a precizat că la cea de-a doua licitație au participat șase companii internaționale. Trei au fost descalificate, iar a patra nu a fost admisă, deoarece nu a întrunit toate cerințele. Compania ”ISUZU” urmează să asigure 6,5 ani de garanție, deservire gratuită, precum și schimbul de lubrifianți și de piese.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Am ajuns la toate clarificările în detaliu pe partea contractuală cu ”ISUZU” pentru procurarea celor 100 de autobuze pentru municipiul Chișinău. 100 de autobuze noi. Doi, joi, vom invita și presa, ca să semnăm contractul de livrare, achiziționare a acestor autobuze pentru municipiul Chișinău. Ne-am planificat ca până la sfârșitul mandatului întreg Parcul Urban de Autobuze și Regia Transport Electric să fie modernizate, iar transportul într-adevăr să corespundă tuturor standardelor internaționale”.

Până la sfârșitul anului, la Chișinău urmează să ajungă și 51 de autobuze din lotul de 58 achiziționate de autoritățile Capitalei la mâna a doua. Autovehiculele vor fi puse pe liniile care fac legătura dintre oraș și suburbii. Valoarea acestei achiziții este de 50 de milioane de lei.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei||: „Cele 58 merg acum deja cu rutele replanificate și toate detaliile de coordonare a noilor rute cu autoritățile centrale în suburbiile din Capitală. Acm am dispus și Parcul Urban de Autobuze, dar și Regia Transport Electric să facă tot posibilul ca să vedem cum putem să atragem mai mulți șoferi pentru acest parc suplimentar de trasport, inclusiv vom veni probabil cu unele recomandări la nivelul Consiliului municipal Chișinău de majorare a salatiului pentru potențiali șoferi”.

Anterior autoritățile Capitalei au anunțat că vor cumpăra și 25 de troleibuze de ultimă generație, inclusiv cinci articulate. Ele vor fi asamblate în atelierul de reparații al Regiei Transport Electric.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).