Marcați
Au imunizat 12,7% din populație
29.06.2021, 16:08
Rata de vaccinare împotriva coronavirusului s-a dublat, în țara noastră, comparativ cu săptămâna trecută. Până acum, în țara noastră au fost imunizați peste 696 de mii de oameni, ceea ce înseamnă 12,7 la sută din populație, inclusiv mai mult de 261 de mii cu ambele doze. Datele au fost prezentate astăzi într-o conferință de presă, organizată de Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Epidemiologul din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Veaceslav Guțu, a anunțat că peste 84,5 la sută dintre angajații sistemului sănătății au fost vaccinați împotriva coronavirusului, ceea ce a contribuit la scăderea cu 90 la sută a ratei de infectare în rândul acestora.

Veaceslav Guțu, epidemiolog Agenția Națională pentru Sănătate Publică: „În continuare, puteți să observați impactul vaccinării antiCOVID-19 asupra infectării lucrătorilor medicali cu COVID-19. Începând cu campania de vaccinare, putem să observăm că numărul infecțiilor în rândurile lucrătorilor medicali a scăzut drastic. Lucrătorii medicali vaccinați cu o doză este peste 84 la sută. Lucrătorii medicali vaccinați cu două doze este peste 77 de procente”.

La rândul său, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Igor Curov, a menționat că, deocamdată, în țara noastră nu a fost confirmată prezența tuplinii ”Delta”, care provine din India.

Igor Curov, secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: „Prima partidă de probe a fost prelevată și a fost expediată deja în laborator. Așteptăm rezultatul din laborator și, totodată, menționăm că urmează ca să colectăm suplimentar probe de la persoane eligibile, pentru ca să depistăm - sau confirmăm, sau infirmăm prezența tulpinii ”Delta””.

Pentru administrarea vaccinului, doritorii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa prin intermediul platformei ”vaccinare.gov.md”, a mai anunțat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Igor Curov.

Igor Curov, secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: „Îndemn toată populația ca să mergem la vaccinare. Pe întreg teritoriul Republicii Moldova sunt peste 530 de puncte de vaccinare. Cum ați auzit, domnul Veaceslav a anunțat că Moldova are în stoc numărul necesar de vaccinuri. Toate vaccinurile care sunt disponibile la moment în Republica Moldova au efect bun și pentru tulpina ”Delta”, și ”Delta plus””.

De la inițierea campaniei de imunizare, în țara noastră au fost raportate peste 1.421 de reacții adverse provocate de vaccinurile antiCOVID-19 ceea ce reprezintă aproape 0,2 la sută din total.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).