Marcați
Reparație în 115 școli și grădinițe
28.06.2021, 16:50
19 grădinițe din Capitală au fost renovate, pe parcursul acestei luni. Lucrări similare se desfășoară în alte 69 de instituții de educație timpurie și în 27 de școli. Pentru asta, din bugetul municipal au fost alocate aproximativ 130 de milioane de lei sau cu 30 de milioane mai mult față de anul trecut.

Șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Capitalei, Andrei Pavaloi, a declarat că banii alocați pentru renovarea instituțiilor de învățământ au fost utilizați inclusiv pentru redeschiderea a trei grădinițe în sectoarele Buiucani și Râșcani.

Andrei Pavaloi, șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport: „Din totalul de 88 de instituții de educație timpurie planificate conform foii de titlu, în 19 intituții deja au fost finalizate lucrările. În 48 de instituții lucrările sunt în proces de demarare. 10 instituții sunt spre contractare, perioada de așteptare pentru procedura de achiziții și 11 instituții - contractele sunt semnate și se așteaptă doar inițierea lucrărilor de reparații”.

După renovare, unele instituții de învățământ își vor extinde capacitățile și vor deveni complexe educaționale, cu școală și grădiniță, a specificat șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi.

Andrei Pavaloi, șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport: „Vorbim aici de liceul teoretic ”Pro Succes”, gimnaziul 6, gimnaziul 68 - Dobrogea. Respectiv, o instituție din sectorul Ciocana - ”Steliana Grama” și două instituții din sectorul Râșcani - liceul ”Mihail Lomonosov” și liceul teoretic ”Waldorf”. Vreau să menționez faptul că pentru liceul ”Pro Succes” procedura de achiziții deja a fost finalizată. La moment este în proces de proiectare gimnaziul numărul 6. Am avut și o ședință, aterior, cu doamna Cutasevici, vizavi de ce urmează să fie proiectat în această instituție. În cel mai scurt timp proiectarea va fi finalizată și demarată procedura de achiziționare a lucrărilor pentru gimnaziul numărul 6”.

Lucrările de reparație urmează să se încheie la sfârșitul verii.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).