Marcați
Primele autobuze pentru suburbii
28.06.2021, 15:43
Primele șapte autobuze la mâna a doua, cumpărate de Primăria Capitalei pentru suburbii au ajuns astăzi la Chișinău. Celelalte 51 vor fi aduse până în toamnă. După ce vor fi testate, acestea vor fi puse pe linii. Valoarea achiziției este de 50 de milioane de lei.

18 dintre cele 58 de autobuze la mâna a doua sunt de marca MAN și Volvo, iar 40 - VDL. Toate autovehiculele corespund standardelor europene. Primarii suburbiilor Capitalei urmează să prezinte lista cu numărul necesar de autocare, a precizat primarului general Ion Ceban.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Vă rugăm foarte mult, atunci când ajung toate, aștept de la dumnevoastră tot ce este legat de starea tehnică, evaluările necesare și, așa cum am convenit, să-mi prezentați cum o să fie făcută distribuire aceasta în suburbii, care sunt rutele pe care trebuie să le creăm noi și nu trebuie să ne implicăm împreună cu ANTA, ce putem face nemijlocit ca oamenii să primească un serviciu cât se poate de calitativ”.

Autoritățile municipale sunt acum în proces de identificare a resurselor financiare pentru inițierea lucrărilor de reparație a căilor de acces către localitățile din componența municipiului. De asemenea, șapte curți din sectorul Buiucani urmează să fie modernizate, a anunțat șeful interimar al Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație, Vitalie Mihalache.

Vitalie Mihalache, șeful interimar al Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație: „Astăzi, vom semna contractul cu compania declarată câștigătoare în sectorul Buiucani și, de asemenea, vor fi pregătite toate documentele pentru a iniția cât mai curând lucrările. În celelalte sectoare, de asemenea, reieșind din procedurile de licitație pe care le avem în timp, cât mai curând vor fi semnate contractele și demarate lucrările. Au fost identificate resursele și pregătită toate documentația pentru anunțarea licitației de reparație a acceselor în curțile de bloc și, nu în ultimul rând, trotuarele, care sunt, cu părere de rău, într-o stare avariată, în unele cazuri”.

De asemenea, va fi modernizată strada Ion Inculeț din sectorul Centru.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).