Marcați
Adăpost pe timp de arșiță
28.06.2021, 13:18
Autoritățile Capitalei vor instala corturi în cele mai aglomerate zone din toate cele cinci sectoare. Oamenii se vor putea refugia în ele pe timp de arșiță. Ei vor primi apă și asistență medicală primară. Municipalitatea va elabora și un plan de acțiuni privind spălarea drumurilor în zilele cu temperaturi caniculare.

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a solicitat ca, timp de o săptămână, Direcția Generală Asistență Socială și Sănătate să elaboreze, împreună cu preturile, un plan de măsuri privind protecția în zilele toride.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „În condițiile când canicula reprezintă un factor de risc pentru desfășurarea activităților economice și social, la nivel de municipiu. Așa cum am vorbit, avem nevoie de implicarea tuturor subdiviziunilor Primăriei Chișinău și ceea ce se poate foarte simplu de asigurat este apa potabilă, mijloacele de protecție și tot ce este necesar ca persoanele să fie în siguranță. Reiterez, aștept aceste propuneri astăzi, să vedem, la fel, cum putem ca în toate sectoarele să fie amenajate corturi anticaniculă”.

O măsură eficientă pe timp de arșiță este spălarea drumurilor, a mai spus primarul general Ion Ceban.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Totodată, vreau să vă rog foarte mult să vedem cum putem accentua sau spori implicarea direcțiilor în spălatul străzilor, ținând cont de perioada caniculară. De la lucrurile legate de potențial, să-i spunem așa, colb, până la, eventual, protejarea stratului asfaltic, în zilele când temperaturile sunt foarte ridicate. Asta se face peste tot. Vă rog să ne prezentați un orar cum pot interveni autospecialele în acest sens”.

Un aspect care a trezit revolta primarului general Ion Ceban este neconectarea sistemului de aer condiționat în troleibuze pe timp de caniculă.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Am primit mai multe semnale că, în principiu, transportul public, care are instalat sistem de climatizare, de aer condiționat, în unele cazuri acesta nu a funcționat. Este absolut inadmisibil astfel de abordare. Dacă se întâmplă și dacă mai primesc astfel de semnale și o să fie probate, o să primiți avertizările de rigoare”.

Amintim că și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că va instala corturi în Capitală, în cazul în care temperatura aerului va depăși 35 de grade Celsius.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).