Marcați
Solicitări pentru urna mobilă
28.06.2021, 12:13
Alegătorii pot solicita până în 10 iulie urna mobilă și permisiunea de a vota la locul aflării. Comisia Electorală Centrală informează că demersurile pot fi făcute inclusiv în ziua votării. De acest serviciu pot beneficia oamenii care nu vor putea merge la secția de votare din cauza bolii sau din alte motive întemeiate.

Potrivit legislației electorale, alegătorul care nu se poate prezenta la secția de votare, poate solicita urna mobilă de la biroul electoral. Cererile pot fi depuse începând cu două săptămâni înainte de ziua votării, până în 10 iulie, ora 18:00.

În ziua scrutinului, cererile vor fi depuse în scris, până la ora 15:00, cu prezentarea certificatului medical. Cei care vor manifesta simptome de COVID-19 pot vota la locul aflării până la ora 15:00, fără a prezenta certificatul medical.

Oamenii care nu pot depune singuri cererea privind votarea la locul aflării vor delega un membru al familiei sau asistentul social. Persoanele cu dizabilități de vedere pot face această solicitare în formă verbală.

În ziua alegerilor, președintele biroului electoral al secției de votare va desemna, cel puţin, doi membri care se vor deplasa cu urna de vot mobilă la locul aflării alegătorului.

Votarea poate fi solicitată doar în raza secției arondate domiciliului sau reședinței.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).