Marcați
Igor Dodon a participat la inaugurare memorialului ostașilor căzuți în luptele cu fasciștii din Cornești
26.06.2021, 19:58
Igor Dodon a participat la festivitatea de inaugurare a memorialului renovat din orașul Cornești, raionul Ungheni, ridicat pe locul de înhumare a osemintelor ostașilor căzuți în luptele cu fasciștii. Evenimentul a avut loc la inițiativa Organizației pentru apărarea drepturilor slavilor „Vece”. La ceremonie au fost prezenți Victor Gaiciuc, ministru al Apărării, dar și reprezentanți ai ambasadei Federației Ruse.

"Aflându-mă în Cornești, inițial am depus flori la monumentul ostașilor sovietici căzuți în luptele cu cotropitorii fasciști în vara anului 1941, aflat lângă primăria orașului, apoi - la memorialul inaugurat. Am păstrat un moment de reculegere în memoria celor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Am fost unanimi în opinia: noi trebuie cu orice preț să păstrăm pacea și memoria despre eroismul strămoșilor noștri și să nu admitem niciodată repetarea ororilor războiului" , scris Dodon pe rețelele de socializare.

Proiectul a fost realizat la inițiativa organizației „Vece”, cu susținerea financiară a Ambasadei Rusiei în Moldova, a consiliului raional Ungheni și a primăriei orașului Ungheni. Pe monument au fost imprimate numele a peste 100 de militari sovietici, originari din aceste locuri, care și-au pierdut viața în luptele de eliberare a Moldovei de fascism.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).