Marcați
Autobuze pentru suburbiile Capitalei
24.06.2021, 15:59
Autoritățile Capitalei vor achiziționa 58 de autobuze la mâna a doua. Pentru primele 18 au și fost semnate contractele, încât urmează să ajungă din Norvegia în câteva săptămâni. Alte 40 vor fi aduse din Olanda. Autovehiculele vor circula pe liniile care fac legătura orașului cu suburbiile. Valoarea achizițiilor este de 50 de milioane de lei.

Locuitorii suburbiilor Capitalei spun că abia așteaptă să circule cu autobuzele din Europa, deoarece tehnica actuală este veche și fără confort.

- Ar fi de dorit sa fie bine că acestea vechi nici nu merg, nu circulă ca lumea. Acele noi eu cred că o să fie mai bine. La noi la Ciorescu spre exemplu, tot timpul numai autobuze vechi merg.

- Eu cred că este o temă salutabilă pentru populația din suburbie fiindcă, aceste autobuze sunt deja uzate, iarna este frig. Sunt autobuze la care deja se vede, pardoseala deja nu ține, se vede drumul. Aceste autobuze vechi ar trebui deja toate la metal uzat de dus.

- Vechiturile acestea care s-au stricat - ieșiți din autobuzul acesta, urcați-vă în altă parte. Să fie autobuze noi, nu acestea. Până la Stăuceni noi ne ducem și acum fetei îi stă rău, de la gazele acestea. Cum îi asta, se poate așa ceva?

- Tare sunt rele. Când am venit la Chișinău, parcă ducea niște vite, dar nu ducea oameni, așa de rău.

- Eu circul cu autobuzul numărul 47, spre comuna Ciorescu. Este vechi. Oamenii se revoltă, fiindcă este vechi și întârzie. Eu merg mai rar, dar nepoata mea lucrează la Chișinău. Ea este nemulțumită.

- Autobuzele uzate nu trebuie să fie scoase pe linie. Noi uităm mereu de suburbii și ne iubim doar pe noi – Capitala, imaginându-ne că suntem mai presus. Nimic de genul acesta. Ei sunt la fel ca noi și lucrează mult. Eu cred că este o decizie corectă a Primăriei.

Viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban, a declarat că noile autobuze corespund standardelor europene.

Ilie Ceban, viceprimar al Capitalei: „În luna martie a fost aprobată decizia consiliului municipal prin care s-a decis procurarea la mâna a doua a unităților de transport, astfel deja sunt procurate 14 unități din Norvegia, unități de transport pe gaz metan, încă patru sunt diesel, toate unitățile de transport sunt până la 10 ani. Alte 40 de unități sunt din Olanda și urmează să fie importate în Repunlica Moldova. Bugetul total este de 50 de milioane de lei”.

Autobuzele vor fi distribuite localităților din componența municipiului Chișinău în funcție de necesitate, a mai spus viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban.

Ilie Ceban, viceprimar al Capitalei: „Toate aceste unități vor fi repartizate către suburbii deoarece sunt necesități foarte mari, în funcție de necesitățile sau de cerințele locuitorilor, de mărimea suburbiilor vor fi suplinite aceste mijloace de transport. Toate aceste unități de transport, cele din Norvegia sunt deja în drum spre Republica Moldova, urmează procedurile de devamare și alte procese ce țin de înregistrare. Urmează să vină în loturi și ne propunem până în luna octombrie toate aceste unități de transport să fie deja în Republica Moldova înregistrate și să fie repartizate către suburbii|”.

Anterior, autoritățile Capitalei au desemnata și câștigătorul celei de-a doua licitații pentru achiziția a 100 de autobuze noi, de la compania ”MAZ”, însă rezultate concursului au fost contestate de către doi participanți.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).