Marcați
SIS a fost ajutat de unii membri ai Parlamentului să inducă în eroare comisia de anchetă în cazul Ceaus
24.06.2021, 13:55
Nu toți deputații sunt interesanți de elucidarea cazului răpiri lui Nicolae Ceaus și rolul pe care l-au avut serviciile speciale moldovenești în transportarea cu forța a ex-judecătorului ucrainean de pe teritoriul Republicii Moldova în Ucraina. Vicepreședintele și secretarul comisei parlamentare de anchetă, Adrian Lebedinschi și Grigore Novac, au anunțat, la o conferință de presă, că aceste scurgeri de informații au avut drept scop să ajute SIS să inducă ancheta comisiei pe o pistă greșită.

”Domnul Esaulenco, nu știu cum, a avut acces la materialele anchetei noastre parlamentare. Prin ce metodă? Înseamnă că și pe noi în Parlament are surse de a ne urmări, pentru că are acces la toate materialele, inclusiv care au parvenit și din alte structuri, nu doar de la SIS”, a spus Lebedinschi.

Secretarul comisiei, Grigore Novac, a declarat că ”sursa” SIS în Parlament a fost identificată foarte ușor, ținând cont că numărul persoanelor care aveau acces la rezultatele anchetei era foarte limitat.

”Cunoaștem cine din așa-numiții funcționari din cadrul Parlamentului a făcut această scurgere de informații, adică materialele de anchetă care erau în safeu în Parlament. Știm unde și cum. Ne-am dat seama, pentru că numărul persoanelor care aveau acces era limitat la minim”, a menționat Novac.

Amintim, din componența comisiei fac parte nouă deputați din toate fracțiunile parlamentare: Adrian Lebedisnchi (PSRM), Grigore Novac (PSRM), Fiodor Gagauz (PSRM), Alexandru Jizdan (PDM), Vladimir Cebotari(Pro - Moldova), Grigore Repeșciuc (Partidul Șor), Vadim Fotescu (Partidul Șor), Oazu Nantoi (PAS), Vasile Năstase (PPDA).

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).