Marcați
Drum bun pentru șase localități
24.06.2021, 13:05
Un drum distrus, care le complică viața locuitorilor satului Sofia din raionul Hâncești, va fi reabilitat în curând. Chiar dacă este un segment de traseu nu prea mare, acesta asigură legătura cu cinci sate. Pentru porțiunea de trei kilometri autoritățile centrale au alocat 35 de milioane de lei. Proiectul de reabilitare prevede și amenajarea canalelor de scurgere a apelor pluviale.

Primarul comunei Cărpineni, Ion Cărpineanu, a declarat că, pe lângă satele din Hâncești, porțiunea de drum este importantă și pentru localități din raionul Leova.

Ion Cărpineanu, primarul comunei Cărpineni: „Porțiunea de drum, care îngrădește accesul populației din satele Bălceana, Sofia, Negrea, Cărpineni, Voinescu, Mingir, înclusiv niște sate din raionul Leova, este un lucru foarte important, care a fost obținut, iată, pe parcursul a, minimum, 10 ani, fiindcă de 10 ani toți primarii din această regiune mergeam cu demersuri către Guvernul Republicii Moldova și Administrația de Stat a Drumurilor”.

Subiectul a fost abordat într-o ședință la consiliul raional Hâncești, cu participarea primarilor. Ei au primit asigurări că lucrările de reabilitare a drumului vor începe în curând.

Serghei Rotaru, primarul satului Voinescu: „Mulțumim tare mult. Suntem, toate satele, afectate de calitatea acestui drum. Este foarte rău și de mulți ani problema nu este rezolvată. În sfârșit, se face un bine pentru toți oamenii, pentru toți sătenii”.

Ilia Chițanu, primarul comunei Mingir: „Este un sector care ne afectează pe toți și nu numai pe noi, dar și pe oaspeții care ne vizitează. Se prevede cu porțiuni de oprire pentru călătorii auto, pentru parcări, pentru evacuarea apelor pluviale, poduri, etc. Deci este un lucru foarte benefic pentru toată zona noastră”.

Localnicii din Sofia spun că abia așteaptă ca lucrările să înceapă.

Lucrările de reabilitare vor începe în iulie și urmează să se încheie în 2022.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).