Marcați
Peste 40 de întreprinderi din Găgăuzia au undă verde pentru a exporta fructe și legume în Rusia
26.07.2016, 15:13
Lista întreprinderilor agricole din Găgăuzia care au primit acces pe piața rusă a fost extinsă. Astfel, alte 43 întreprinderi găgăuze pot exporta fructe și legume proaspete pe teritoriul Federației Ruse. Anunțul a fost făcut de Serviciul federal de supraveghere veterinară și fitosanitară din Rusia ”Rosselhoznadzor”.

Începînd cu 22 iulie curent, cele 43 de întreprinderi agricole din Găgăuzia pot livra pe teritoriul Rusiei mere, pere, gutui, caise, vișine, cireșe, piersici, nectarine, prune și fructe de porumbar.

În perioada 27 iunie-1 iulie, un grup de specialiști de la Rosselhoznadzor au vizitat Găgăuzia cu scopul examinării chestiunii privind majorarea volumelor de produse agricole livrate în Rusia.

Specialiștii ruși au vizitat mai multe întreprinderi agricole din autonomie, unde au studiat condițiile de creștere a producției și de corespundere a acesteia normelor fitosanitare.

Astfel, în prezent, toate întreprinderile din Găgăuzia, specializate în creșterea fructelor și legumelor au undă verde pentru a exporta marfa în federația Rusă.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).