Marcați
Curți reparate în Capitală
21.06.2021, 16:33
14 curți din sectoarele Botanica și Centru ale Capitalei urmează să fie modernizate, după ce au fost semnate contractele cu agenții economici responsabili de lucrări. Acțiunea face parte din programul municipal ”Curte confortabilă”, care prevede reparația drumurilor de acces, amenajarea parcărilor, terenurilor de joacă, de fitness și a spațiilor verzi. În total, Primăria își propune să reabiliteze în acest an 35 de curți. Cheltuielile se ridică la 40 de milioane de lei, bani alocați din bugetul de stat.

Șeful interimar al Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație, Vitalie Mihalache, le-a solicitat pretorilor sectoarelor Botanica și Centru să asigure evacuarea autoturismelor parcate în curțile care urmează să intre în reparație.

Vitalie Mihalache, șeful interimar al Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație: „Suntem în procesul de semnare a contractului și emitere a deciziei de începerea lucrărilor în curțile de bloc în două sectoare, și anume sectorul Centru și sectorul Botanica. Ne propunem în aceste curți, în special în sectorul Centru să fie reparate 14 mii de metri pătrați de beton asfaltic și 5.300 de metri pătrați de trotuare și 6.077 de metri pătrați de parcări. Totodată în ceea ce ține de Botanica urmează a fi reparate 14.600 de metri pătrați de beton asfaltic, trotuare - 3.000 mii de metri pătrați și parcări 690 în dependență solicitările și de posibilitatea amenajării acestora în fiecare curte separat”.

Pe parcursul acestei săptămâni, drumarii vor plomba gropile pe bulevardele Dacia, Grigore Vieru, Mircea cel Bătrân și pe străzile Calea Orheiului și Vadul lui Vodă. De asemenea, sunt efectuate lucrări de schimbare a bordurilor și amenajare a trotuarelor de pe străzile Vissarion Belinski și Ion Inculeț.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Drumurile rămân prioritatea numărul unu astăzi pentr mine și pentru colegi. Am dispus ca să fie majorat bugetul substanțial pentru reparația drumurilor, iar în caz de necesitate să fie suplinit. La fel am menționat și am rugat colegii să lucreze și pe timp de noapte și în zilele de weekend ca să reușim să acoperim cât mai mult din necesarul de intervenție. Am preîntâmpinat dacă nu va fi calitate, banii nu se vor achita unu, iar doi vom dispune inclusiv adresările necesare pentru a fi incluși în lista neagră celor care lucrările nu vor fi făcute calitativ”.

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a mai anunțat că licitația privind modernizarea străzii 31 August urmează să fie finalizată săptămâna aceasta.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Suntem pe ultima sută de metri la licitația cu privire la strada 31 august. Procedurile care au durat mai mult timp, peste un an de zile, pentru că cineva și aici vorbesc foarte serios a blocat intenționat acest proiect. 31 august urmează să fie reparată, iar reabilitarea străzii sperăm cu o dată cu toate procedurile de licitație, o dată ce vor fi finalizate vom putea să purcedem”.

De asemenea vor fi modernizate trotuarele pe străzile Alexei Mateevici și Alexei Șciusev.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).