Marcați
Au deschis o nouă secție de reanimare
18.06.2021, 16:04
O nouă secție reanimare și terapie intensivă, cu capacitatea de 68 de paturi, a fost deschisă astăzi la Spitalul Clinic Municipal ”Sfânta Treime” din Capitală. Sălile sunt dotate cu echipament modern, iar valoarea investițiilor depășește 50 de milioane de lei. Din această sumă, contribuția Primăriei este de aproximativ 10 milioane de lei, bani folosiți pentru lucrările de reparație. Cealaltă parte a sumei, pentru echipament, a fost alocată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Banca Mondială și alți finanțatori.

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, a declarat că noua secție de reanimare de la Spitalul Clinic Municipal ”Sfânta Treime” este una dintre cele mai dotate.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „În această situație, când a fost foarte, foarte greu, am identificat aceste surse și știam că va fi nevoie. Astăzi, trebuie să înțelegem, repet, că, în incinta Spitalului ”Sfânta Treime”, Secția de Terapie Intensivă este cea mai mare din țară și, probabil, una dintre cel mai bine dotate. Avem astăzi, la necesitate, posibilitatea de a desfășura 68 de paturi pentru terapie intensivă. Aici sunt 14 în acest moment”.

Fiecare pat pentru pacienții în stare gravă este dotat cu echipament modern, a precizat șeful de secție din cadrul Spitalului Clinic Municipal ”Sfânta Treime”, Andrei Neburac.

Andrei Neburac, șef de secției, Spitalul Clinic Municipal ”Sfânta Treime”: „Secția Terapie Intensivă chirurgical-somatic activează cu 14 paturi. Dotarea este cea mai contemporană. În dotație avem pompe pentru seringă automată, aparate de ventilare ”Mindray”, sunt la 600, de ultima generație, defibrilatoare, electrocardiografe, aparat pentru plasmafereză, aparat pentru ECMO. Tot ce este necesar este aici”.

Angajații noii secții spun că au parte de condiții de muncă mult mai bune, comparativ cu ce a fost până acum.

Lucrările de amenajare a noii secții de terapie intensivă au durat aproape cinci luni.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).