Marcați
PSRM, la Curtea Constituțională: Cât de constituțională este Legea, în baza căreia Guvernul, în 2014, emis garanții de stat din partea BNM
18.06.2021, 11:24
Deputații PSRM au semnat, astăzi, o adresare la Înalta Curte pentru a cere controlul constituționalității Legii în baza căreia Guvernul, în 2014, a emis garanții de stat pentru creditele de urgență din partea Băncii Naționale în sumă totală de 14,8 mlrd de lei. Anunțul a fost făcut de către socialistul Vlad Batrîncea, în cadrul unui briefing de presă.

“Sperăm că magistrații Înaltei Curți vor ține cont de toate argumentele juridice, de norma Constituțională și de interesul poporului și vor anula această datorie rușinoasă de miliarde pe care guvernările de dreapta au pus-o în spatele cetățenilor”, a declarat Batrîncea.

Vlad Batrîncea a mai amintit că urmare a acestei decizii din 2014, care a fost luată de Guvernul din care făcea partea și actualul președinte Maia Sandu, datoria de stat a fost pusă spre achitare cetățenilor pentru o perioadă de 25 de ani cu o dobândă de 5%. În final suma aceasta va fi de circa 25 de miliarde de lei.

“În loc ca acești bani să fie utilizați pentru majorarea salariilor și a pensiilor, pentru a sprijini agricultorii, pentru repararea drumurilor și crearea noilor locuri de muncă, acești bani au ajuns în buzunarul unor hoți, iar guvernările pro-europene au impus să plătească această datorie tuturor cetățenilor”, a mai spus Batrîncea.

Deputații PSRM au promovat de două ori o lege, care să scoată de pe umerii cetățenilor povara achitării acestui miliard de dolari furat. Prima dată, Curtea Constituțională a anulat această prevedere, iar a doua, președintele Maia Sandu a refuzat să promulge documentul.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).