Marcați
Manifestații la 30 de ani de independență
16.06.2021, 18:09
Guvernul interimar a aprobat astăzi programul național de acțiuni consacrate sărbătoririi a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova. Elementul de bază al programului va fi reprezentat de manifestațiile festive din Piața Marii Adunări Naționale, unde vor concerta artiști autohtoni și va avea loc o paradă militară și o paradă a fanfarelor. De asemenea, Executivul le-a recomandat autorităților locale să contribuie la realizarea acțiunilor incluse în program şi să pregătească propriile acțiuni în contextul sărbătorii.

Implementarea prevederilor programului național de acțiuni consacrate sărbătoririi a 30 de ani de la proclamarea independenței nu necesită mijloace financiare din bugetul de stat, a precizat ministrul în exercițiu al Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa.

Lilia Pogolșa, ministrul în exercițiu al Educației, Culturii și Cercetării: „Conceptul general al programului este axat pe sporirea gradului de notorietate a imaginii Republicii Moldova și promovarea realizărilor semnificative ale Republicii Moldova și a cetățenilor acesteia pe parcursul ultimelor trei decenii. Menționez că implementarea prevederilor proiectului de hotărâre nu necesită mijloace finaciare din bugetul de stat. Toate cheltuielile suportate se vor acoperi din contul mijloacelor planificate de către instituțiile responsabile”.

Ziua Independenței este sărbătorită anual în data de 27 august.

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).