Marcați
Prăpăd în urma ploilor cu grindină
16.06.2021, 17:51
Ploile puternice de ieri au făcut ravagii în mai multe localități din țară. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, vijelia și grindina au distrus culturi agricole pe o suprafață de peste 80 de hectare și au doborât copaci. De asemenea, 30 de localități din 12 raioane au rămas fără electricitate. Acestea au fost reconectate azi-dimineață.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, ploaia torențială cu grindină au distrus aproximativ cinci hectare de livezi de prun, 30 de hectare de porumb și 30 de hectare de floarea-soarelui în localitatea Mănoilești, raionul Ungheni. Prejudicii similare au fost înregistrate și în localitățile Cazangic din raionul Leova, Șeptelici din raionul Soroca și Bălanul Nou din raionul Râșcani, unde au fost afectate zeci de hectare de livezi cu măr, semănături cu pepene verde, roșii și castraveți.

Săptămâna trecută, președintele Comisiei parlamentare Agricultură și Industrie Alimentară a depus o solicitare către Guvern privind acordarea despăgubirilor pentru fermierii care au fost afectați de ploile cu grindină din ultimele luni. Radu Mudreac a precizat că resursele financiare pot fi identificate în Fondul de Rezervă, unde mai sunt disponibile 28 de milioane de lei. Meteorologii anunță pentru următoarele zile cod galben de revărsare a râului Prut. Nivelul apei în luncă va crește în raioanele Briceni și Edineț.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).