Marcați
Un nou ajutor din partea Germaniei
15.06.2021, 18:30
Un nou lot de ajutor umanitar din partea Organizației Mondiale a Sănătății și Ambasadei Germaniei în țara noastră a ajuns astăzi la Chișinău. Este vorba de 100 de mii de ochelari de protecție, 300 de mii de costume și 100 de mii de măști chirurgicale. Echipamentele, în valoare de peste 700 de mii de dolari, vor fi repartizate instituțiilor medicale în care sunt internați pacienții infectați cu virusul COVID-19.

Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger, a declarat că echipamentele medicale au fost achiziționat din fondurile Guvernului Federal prin intermediul Organizației Mondiale a Sănătății.

Angela Ganninger, ambasadorul Germaniei în Republica Moldova: „Oferim ajutoare deoarece ne îngrijorează foarte mult situația actuală din domeniul medical. Ne pasă de personalul medical și de pacienții care au nevoie de aceste produse pentru urgența medicală. Mă adresez autorităților de la Chișinău cu rugămintea de a distribui echitabil aceste ajutoare umanitare și în special acolo unde este mare necesitate de ele”.

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova, Igor Pokanevici, a subliniat că, deși situația epidemiologică s-a ameliorat considerabil, este nevoie de respectarea măsurilor de protecție.

Igor Pokanevych, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova: „Și ieri am avut o zi foarte importantă, întrucât am avut zero decese, adică niciun caz letal pentru ziua de ieri. Pentru prima dată de când s-a declanșat această pandemie COVID-19. Deși, la nivel global, în unele țări, numărul infecțiilor este în descreștere, în anumite țări se atestă încă tendința de creștere, iar aceste țări nu sunt foarte departe de Republica Moldova”.

Directorul Spitalului Clinic municipal de Boli Contagioase la Copii, Ludmila Bîrcă, a precizat că, de la izbucnirea pandemiei, instituția medicală pe care o conduce a beneficiat de sprijin care a facilitat activitatea personalului.

Ludmila Bîrcă, directorul Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii: „Am beneficiat de ajutor foarte generos din partea partenerilor noștri de dezvoltare: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Consiliul Municipal Chișinău, persoane fizice, persoane juridice, care a depășit zece milioane de lei. Avem una dintre cele mai mici rate de îmbolnăviri a personalului medical și avem cred eu cea mai înaltă rată de vaccinare printre lucrătorii medicali”.

De la începutul pandemiei, Germania i-a oferit Republicii Moldova ajutoare umanitare în valoare de aproape două milioane de dolari.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).