[ X ]
Marcați
PSRM continuă să prezintă listă candidaților PAS cu probleme de integritate: cum vor să conducă această țară cei care iau mită 100 de dolari de la un profesor
11.06.2021, 14:20
PAS și-a atribuit în mod fals eticheta de oameni buni și integri, lucru demonstrat în urma numeroaselor scandaluri în care sunt implicați candidații acestui partid la alegerile parlamentare: droguri, contrabandă, milioane de lei luați de la stat, trafic de influență, corupție, conflicte de interese. Declarația a fost făcută de deputatul PSRM, Nicolae Pascaru, care a prezintat, astăzi, alți doi candidați PAS la alegerile din 11 iulie, care au probleme mari de integritate.

Este vorba despre Victoria Cazacu, a 59-a de pe lista electorală a PAS, care, în 2009, pe când a deținut o funcție de răspundere în Direcția raională de Învățământ Ocniţa, a fost implicată într-un scandal de corupție. Aceasta a luat mită de la pedagogi pentru a facilita oferirea gradelor didactice. Cazul a fost reflectat pe larg în presa de la Chișinău, iar primul care a publicat materiale despre incident a fost Ziarul de Gardă. Candidatul PAS i-a cerut unui pedagog de la Liceul „Ştefan cel Mare” din Ocniţa o mită în valoare de 100 de dolari pentru a-i oferi un grad didactic. Incidentul a fost discutat și în biroul ministrului Educației de atunci.

”Vremuri bune în Moldova? Aceștia sunt oamenii PAS-ului care au trecut filtrul de integritate? Cei de rup 100 de dolari de la o profesoară, cum vor ei să conducă această țară?” s-a întrebat deputatul.

Un alt candidat PAS cu probleme de integritate este Dorel Iurcu, al 66 în lista electorală al partidului care a fost condus de Maia Sandu. Mai concret, în anul 2013, primăria comunei Horodişte, raionul Rezina, era condusă de soţii Dorel şi Vera Iurcu, contrar Legii cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public, ce reglementează că funcţionarul public nu poate exercita o funcţie publică în subordinea nemijlocită a unei rude directe. Dorel Iurcu, actualul candidat PAS, deţinea în acea perioada funcţia de primar al comunei Horodişte, iar soţia acestuia era secretarul consiliului local, ambii având statut de funcţionari publici.

”De când administrația unei localități a devenit treaba unei familii. Asta se numește conflict de interese. Cei din PAS așa vor să guverneze țara, cu rude, cumătri, soții, copii?(...) Să nu uităm că Maia Sandu, pe atunci lider al PAS, anunța la finele anului 2018 despre crearea anumitor filtre de integritate, prin care voi trebui să treacă viitorii candidați ai PAS. Dar filtrul care este? Toți membri, care anterior au fost la PLDM, cunoaștem unde a fost Vlad Filat în ultimii ani, s-au distrus băncile, s-a dat în concesiune aeroportul și acest filtru despre care spune Sandu, ori el nu este ori s-a stricat”, a declarat Nicolae Pascaru.

Deputatul a menționat prin aceste exemple PAS dă dovadă de o ipocrizie fără margini și de o atitudine denigratoare față de cetățeni.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).