[ X ]
Marcați
Studiu: bărbații sunt mai corupți
9.06.2021, 17:10
Bărbații sunt mai predispuşi să comită acțiuni de corupție şi trafic de influenţă, arată un studiu al Centrului Național Anticorupție. Potrivit cercetării, în 92 la sută din cazurile înregistrate au fost implicaţi bărbaţi, iar vârsta celor condamnați variază între 35 și 45 de ani. O altă concluzie este că cel mai afectat de corupţie este sistemul judecătoresc.

Autorii studiului au ajuns la concluzia că principala cauză a corupţiei în țara noastră este mentalitatea oamenilor de a cere și a da mită, precum și salariile mici în sectorul public. De asemenea, în societate predomină convingerea că majoritatea persoanelor corupte nu este pedepsită sau sancțiunile aplicate sunt prea blânde. Un alt factor care încurajează acest fenomen este neconfiscarea averilor dobândite ilicit. Cercetarea a mai scos la iveală că, de obicei, persoanele care acceptă mita au studii superioare, iar cele care oferă - studii medii sau medii incomplete.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).