Marcați
Ajutor umanitar din partea Qatarului
8.06.2021, 18:10
Statul Qatar i-a oferit țării noastre o donație de echipament medical, destinat luptei împotriva coronavirusului. Este vorba de un lot de trei tone dispozitive de diagnostic, respirație asistată, radiografie și ultrasonografie. Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale spun că este o un sprijin substanțial pentru sistemul medical din țară.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Igor Curov, a declarat că echipamentele vor fi repartizate în funcție de necesitățile spitalelor.

Igor Curov, secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: „Stații mobile de radiografie, echipament de diagnostică, este un aparat de ultrasonografie contemporan, sunt 20 de dispozitive de respirația artificială, patru concentratoare de oxigen, 500 de pompe de perfuzie. Acestea sunt lucruri care sunt necesare în secțiile de terapie intensivă lângă patul pacientului. Tot echipamentul dat poate fi folosit și la alte maladii, nu numai la COVID. Orice maladie, care aduce pacientul la stare gravă, extrem de gravă în terapie intensivă, poftim, tot utilajul prezentat poate fi folosit pentru a salva viața omului”.

Reprezentanții statului Qatar au menționat că ajutorul umanitar este un simbol al prieteniei dintre cele două state.

Hamad Rashid Al-Athba, ministrul plenipotențiar, însărcinat cu afaceri al statului Qatar în Republica Moldova: „Această donație de echipament medical este o donație din partea Guvernului statului Qatar, din partea poporului Qatarului pentru cetățenii Republicii Moldova. Această donație de echipament medical este, de fapt, pentru contracarare epidemiei de coronavirus și să sperăm că lucrurile se vor îndrepta și vor fi într-o direcția bună, din punct de vedere al sănătății și al societății”.

Aceasta este cea de a doua donație din partea Qatarului pentru țara noastră. Anul trecut, un lot de echipament de protecție pentru personalul medical a fost livrat în luna mai.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).