Marcați
Aproape 52% dintre cetățeni sunt împotriva intrării Republicii Moldova în NATO (SONDAJ)
8.06.2021, 10:50
Majoritatea populației este contra aderării Republicii Moldova la blocul militar NATO, indică datele unui studiu prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Potrivit sondajului, dacă duminica viitoare s-ar organiza un referendum, aproape 52% dintre respondenți au declarat că vor vota împotriva intrării Republicii Moldova în Organizația Tratatului Atlanticului de Nord. Pozitiv au răspuns 26,5 procente.

De asemenea, peste 13% dintre persoanele chestionate au spus că nu vor participa la vot, iar 6,3% au declarat că nu știu ce înseamnă NATO. Nu au putut să formuleze un răspuns la această întrebare 2,1 la sută dintre respondenți.

Sondajul a fost realizat în perioada 24 mai – 5 iunie 2021 pe un eșantion de 1179 de respondenți din 83 de localități. Marja de eroare este de 3%. Sondajul reprezintă o parte componentă a Proiectului internațional Identitate și coeziune socială în Europa Centrală și de Est, realizat în comun cu Filiala de Sud a Asociației Sociologice din Ucraina.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).