Marcați
Bunuri publice în valoare de 1,7 miliarde de lei au fost expuse la vînzare
22.02.2016, 13:50
Bunuri publice în valoare totală de peste 1,7 miliarde de lei (circa 80 de milioane de euro). Astfel, vor fi supuse vînzării Fabrica de Vinuri şi Coniacuri de la Bălţi „Barza Albă”, Combinatul de Tutun din Chişinău „Tutun-CTC”, Magazinul Universal Central „UNIC”, Fabrica de Covoare „Floare-Carpet” şi alte active de valoare.

În cadrul concursului investiţional de privatizare au fost expuse la vînzare cinematografele de la Făleşti şi Leova. Preţul iniţial de vînzare a acestora constituie 1,04 milioane de lei, cu condiţia că timp de trei ani investitorii vor investi în aceste active cel puţin 2,7 milioane de lei.

La concursul comercial mai sînt expuse 19 bunuri, inclusiv 18 întreprinderi de stat – complexe patrimoniale unice. Valoarea iniţială a acestora este de 669,58 milioane de lei. Termenul limită de depunere a ofertelor – 23 martie.

Potrivit Agenţiei Proprietăţii Publice, concursul de privatizare a demarat la 19 februarie şi va dura pînă la 8 aprilie.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).