Marcați
Investiții în școli și grădinițe
31.05.2021, 17:29
În școlile și grădinițele din Capitală încep lucrările de reparație. De asemenea, vor fi instalate și reabilitate peste 200 de pavilioane și redeschise 26 de grupe. Pentru asta, din bugetul municipal au fost alocate aproximativ 130 de milioane de lei. Anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Reparația capitală a 88 de instituții de educație timpurie - aproximativ 26 de milioane de lei. Deschiderea a trei grădinițe noi - 23 de milioane de lei. Extinderea a șase școli - circa 35 de milioane de lei. Deschiderea de noi grupe - 26 în 14 instituții de educație timpurie. Instalarea pavilioanelor, lucrări de reparație și dotare în instituțiile de învățământ general”.

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a semnat o dispoziție, care prevede crearea unui grup de lucru pentru monitorizarea calității lucrărilor de reparație în școli și grădinițe.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Am zis, este foarte important să avem în acest grup și reprezentanți ai societății civile, consilieri municipali, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ, direcția și mi-aș dori foarte mult ca această activitate să fie cât se poate de transparentă. Reiterez, investițiile sunt făcute în edificii care trebuie să servească sistemul educațional și toate lucrările ar fi foarte bine să fie făcute calitativ”.

Lucrările de reparație în școli și grădinițe urmează să se încheie până la sfârșitul verii.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).