Marcați
Frica și lipsa de securitate a revenit pe agenda cetățenilor, de când Maia Sandu s-a instalat la Președinție
26.05.2021, 12:47
Frica și lipsa de securitate a revenit pe agenda cetățenilor, în cinci luni de când Maia Sandu s-a instalat la Președinție, au declarat deputații PSRM, care au prezentat un top zece eșecuri ale șefului statului.

Deputatul Alla Darovannaia a remarcat că în ultimele luni s-au întețit cazurile de bătăi în ziua mare a diferitor agenți economici, cu șantaj și amenințări, la fel ca în anii 90 când în țară stăpân era crima organizată.

”În plină zi este furat un om în centrul Chișinăului de către un grup înarmat de reprezentanți ai serviciilor secrete din altă țară. Este greu de crezut că Maia Sandu nu a știut despre operațiunea pusă la cale de către prietenii ei de la Kiev”, a spus parlamentarul.

În schimb, Maia Sandu a trimis un contingent militar la aplicații organizate de NATO în altă țară.

”Știm că patronii ei de peste hotare vor să bage forțat Moldova în NATO, ca să folosească militarii moldoveni în diverse războaie în întreaga lume, iar teritoriul nostru să devină o platformă împotriva Rusiei, așa cum a recunoscut recent și un fost consilier al președintelui american, Donald Trump, care a propus “dezghețarea conflictului de pe Nistru”. Noi suntem împotriva ca militarii moldoveni să fie carne de tun în războaiele inițiate de alții, suntem categoric împotriva aderării la NATO sau la alt bloc militar”, a declarat deputatul PSRM.

În această perioadă, Maia Sandu a întors spatele propriului popor. În calitate de președinte de țară, Sandu a avut doar patru vizite în interiorul țării, în schimb a avut deja de două ori mai multe vizite peste hotarele țării, unde a mers doar pentru poze, din banii poporului.

”Am văzut, la puținele vizite pe care le-a avut prin republică, că ea niciodată de nimic nu răspunde. La orice întrebare a cetățenilor, despre problema lor, ea spune că asta nu-i de competența ei. Și mereu arată cu degetul spre alții, de parcă funcția de președinte al țării se reduce la arătatul cu degetul spre altcineva”, a spus Darovannaia.
Deputatul PSRM a amintit că Sandu a păstrat datoria miliardului furat pe spatele cetățenilor, după ce a respins legea votată de Parlament repetat la inițiativa socialiștilor.

”Maia Sandu a păstrat această datorie pe spatele cetățenilor. Amintim că miliardul de dolari a fost furat din băncile moldovenești și din Banca Națională în perioada în care Maia Sandu era în Guvernul PLDM. Maia Sandu, fiind atunci ministru al Educației, a votat pentru garanțiile statului, ca din impozitele și taxele moldovenilor să fie întorși banii furați din bănci. Așa că Maia Sandu ne-a pus atunci datoria pe spatele poporului, iar acum a făcut tot posibilul să păstreze această povară pe cetățeni”, a menționat deputatul PSRM.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).