Marcați
Moldova rămîne unul dintre cei mai mari consumatori de produse lactate ucrainene
21.07.2016, 16:21
Moldova rămîne unul dintre cei mai mari consumatori de produse lactate ucrainene, deși la acestea au fost stabilite cote și taxe, comunică NOI.md.

Acest fapt îl denotă datele serviciului analitic al Companiei Dykun, difuzate de mass-media ucraineană.

Conform acestora, în ansamblu, în primul semestru al anului 2016, Ucraina a livrat în Moldova lapte și frișcă necondensată în valoare de 1,1 mil. dolari, ceea ce constituie 46,5% din volumul total al exportului lor. Pe locul doi la achiziționarea acestor produse a fost Georgia, cu indicele de 732 de mii de dolari sau 30,7% din volumul total.

Moldova a fost, de asemenea, principala piață de desfacere a produselor lactate în ianuarie-iunie 2016. În această perioadă Moldova a achiziționat lactate în valoare de 750 de mii de dolari, ceea ce a constituit 54,9% din tot exportul produselor din această categorie.

În afară de aceasta, Moldova s-a situat pe locul doi la volumul achiziționării brînzeturilor ucrainene în primele 6 luni 2016, care au fost importate în valoare de 2,9% sau 30,1% din volumul lor total.

Principala piață de desfacere a brînzeturilor ucrainene a fost Kazahstanul, care le-a procurat în valoare de 4,5 mil. dolari, ceea ce a constituit 46,2% din volumul total.

NOI.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).