Marcați
Vaccin într-o singură doză
6.05.2021, 17:40
Autoritățile ruse au autorizat vaccinul ”Sputnik Light”. Acesta se administrează într-o singură doză și a demonstrat o eficiență de peste 79 la sută. Informațiile au fost oferite de Ministerul Sănătății de la Moscova și Institutul de Cercetare în Domeniul Epidemiologiei și Microbiologiei ”Gamaleia”.

Potrivit Agenției ”RIA Novosti”, eficiența vaccinului ”Sputnik Light” a fost confirmată la 28 de zile după administrare. Cercetătorii au constatat că aceasta este mai mare decât a multor altor preparate, administrate în două doze. De asemenea, ”Sputnik Light” și-a demonstrat eficiența împotriva noilor tulpini ale coronavirusului. În urma imunizării, nu au fost raportate reacții adverse severe.

Până acum, peste 20 de milioane de oameni s-au vaccinat cu prima doză de ”Sputnik V”. Preparatul a fost aprobat în 64 de țări, cu o populație totală de peste 3,2 miliarde. Și țara noastră dispune de 142 de mii de doze, care au fost donate de Federația Rusă. Imunizarea cu acest vaccin a început în data de 4 mai.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).