Marcați
A început renovarea curților în Capitală
30.04.2021, 17:03
În Capitală a început reamenajarea spațiilor din fața blocurilor. Este vorba de programul ”Curte confortabilă”, care prevede reparația drumurilor de acces, amenajarea parcărilor, terenurilor de joacă, de fitness și a spațiilor verzi. Autoritățile municipale își propun să renoveze 35 de curți. Cheltuielile sunt suportate de bugetul de stat, din care au fost alocate 40 de milioane de lei.

Într-o postare pe facebook, primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că sunt efectuate lucrări de reparație a drumurilor de acces în nouă curți.

”Sunt efectuate lucrări de pregătire a fundaţiei, montarea bordurilor şi sunt amenajate în pietriș trotuarele. Odată ce vom dispune de asfalt cald, vom iniţia lucrările de așternere. [...] Adresele au fost alese în funcție de multiplele cereri parvenite din partea locuitorilor, pentru ca administrația publică locală să intervină, inclusiv este vorba de acele curți unde nu sunt planificate interveniții la rețelele subterane”, a menționat primarul.

Programul ”Curte confortabilă a fost lansat în luna ianuarie de deputații PSRM, împreună cu aleșii socialiști din Consiliul municipal Chișinău. De asemenea, în acest an vor fi renovate mai multe clădiri vechi. Pentru aceste lucrări vor fi alocate aproximativ 100 de milioane de lei, banii colectați din taxe locale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).