Marcați
Reguli reintroduse în contextul pandemiei
30.04.2021, 11:41
Purtarea măștii sanitare în spațiile publice și păstrarea distanței fizice de, cel puțin, un metru vor rămâne măsuri obligatorii. De asemenea, la revenire de peste hotare, este necesară prezentarea testului negativ la prezența virusului COVID-19, efectuat cu, cel mult, 72 de ore înaintea îmbarcării. În caz contrar, va fi nevoie de respectarea carantinei, timp de două săptămâni.

Deciziile au fost aprobate astăzi de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, după ce Curtea Constituțională a anulat starea de urgență la nivel național.

Membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică au mandat comisiile teritoriale să instituie stare de urgență în sănătate la nivel local, dacă incidența COVID-19 depășește 100 de cazuri la 100 de mii de cetățeni.

Autoritățile au mai decis că procesul educațional se va desfășura în baza scenariilor stabilite anterior de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. În localitățile în care se atestă însă cod roșu de COVID-19, studiile vor avea loc de la distanță, cu excepția instituțiilor de educație timpurie. În funcție de evoluția situației epidemiologice, măsurile urmează a fi ajustate.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).