Marcați
Autobuze din Belarus pentru Chișinău
27.04.2021, 16:53
Autoritățile Capitalei au desemnat câștigătorul licitației pentru achiziția a 100 de autobuze noi. Este vorba de compania ”MAZ”, care a oferit un preț de 116 mii de euro pentru un autovehicul. Despre asta a anunțat primarul general Ion Ceban. El a precizat că toți membrii grupului de lucru au votat în favoarea acestei companii. În total, achiziția va costa 270 de milioane de lei.

La cea de-a doua licitație lansată de autoritățile Capitalei privind achiziționarea a 100 de autobuze au participat șase companii internaționale. Două au fost descalificate, iar a treia nu a fost admisă, deoarece nu a întrunit toate cerințele.

Compania ”MAZ” asigură șase ani de garanție, deservire gratuită, precum și schimbul de lubrifianți și alte piese, a precizat primarul general Ion Ceban. Conform cerințelor formulate în caietul de sarcini, vehiculele trebuie să ajungă la Chișinău în termen de șase luni de la semnarea contractului de achiziție. Noile autovehicule vor soluționa problema transportului public, în special, pentru locuitorii suburbiilor.

Parcul urban are acum 126 de unități de autobuze, dintre care 75 la sută sunt vechi. Prima licitație, lansată de Primărie anul trecut, a fost anulată de Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor, la solicitarea unui participant. Atunci, câștigătoare a fost desemnată compania ISUZU, care a prezentat cel mai bun preț.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).