Marcați
Peste jumătate de milion de copaci au fost sădiți de Garda Tânără a PSRM
27.04.2021, 11:56
Garda Tânără a PSRM este unica organizație de tineret care a dat curs invitației Agenției de Stat ”Moldsilva” din acest an de a participa la acțiunile de regenerare a pădurilor. Tinerii socialiști au sădit, în această primăvară, peste jumătate de milion de puieți pe 461 de hectare și au participat la lucrările de regenerare naturală a 641 de hectare de fâșii forestiere.

Secretarul executiv al Gărzii Tinere, Victor Poleacov, a declarat că organizația de tineret a PSRM a semnat un acord de colaborare cu ”Moldsilva”, care presupune participarea activă la toate acțiunile de înverzire a plaiului. La aceste acțiuni s-au alăturat conducerea PSRM, deputați, președinți și primari PSRM din diferite localități ale țării.

”Îndemnăm toți tinerii să participe activ la asemenea acțiuni. Moldova are nevoie de aer curat, Moldova are nevoie de lărgirea masivelor forestiere. Împreună noi putem face un lucru bun”, a declarat Poleacov.

Echipa de tineret a PSRM vine și cu mai multe recomandări menite să îmbunătățească situația din domeniul forestier. Astfel, Garda Tânără propune înăsprirea răspunderii penale pentru acțiunile ilegale împotriva vegetației forestiere, obligarea instituțiilor private să elibereze 2 zile lucrătoare pentru cel puțin 50 la sută din angajați ca aceștia să participe la plantarea arborilor, agenții economici care poluează mediul să fie obligați să sădească copaci în locurile stabilite de Moldsilva. De asemenea, se propune ca în fiecare an, Ministerul Agriculturii să desfășoare acțiuni de propagandă silvică.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).