Marcați
Vor să înceapă a treia etapă a vaccinării
26.04.2021, 16:16
Primăria Capitalei intenționează să-i ceară Guvernului autorizarea celei de-a treia etape a vaccinării împotriva virusului COVID-19. Este vorba de imunizarea tuturor doritorilor. Anunțul a fost făcut de primarul general Ion Ceban. El a mai precizat că autoritățile municipale sunt pregătite și dispun de suficiente doze în acest sens.

Potrivit primarului general, Ion Ceban, în municipiu Chișinău se atestă o cerere mare pentru vaccinul antiCOVID-19 și că procesul trebuie de grăbit.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Astăzi, avem disponibil vaccinul AstraZeneca, Sputnik. Din ce înțeleg, în cel mai scurt timp, va fi și vaccinul procurat de către Guvern. La cantitatea actuală de vaccinuri, specialiștii spun că putem demara, în principiu, etapa a treia de imunizare, dar suntem în așteptare ca Ministerul Sănătății să se expună. La centrul municipal de vaccinare vom vaccina, deocamdată, așa cum am spus, grupurile profesionale organizate. Vaccinarea are loc la dorință în prezent, în AMT, în centrele medicilor de familie, dar și în centrele de sănătate din suburbii”.

Autoritățile Capitalei analizează și posibilitatea deschiderii unor noi centre de imunizare, inclusiv cu program de muncă în zilele de odihnă, a mai spus primarul general Ion Ceban.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Suntem gata pentru a deschide și alte centre - cinci - de vaccinare, în scurt timp, în condițiile în care vom avea nevoie de astfel de spații mai aproape de oricine își dorește acest lucru. În continuare, vaccinurile stau la frigider, iar acest lucru ne pare, cel puțin, surprinzător și ar fi păcat ca acolo să fie aceste vaccinuri, în timp ce alte state avansează în acest sens”.

Până acum, în Capitală au fost vaccinați peste 21 de mii de oameni. Autoritățile municipale îndeamnă oamenii să respecte măsurile de protecție împotriva coronavirusului mai ales în contextul sărbătorilor pascale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).