Marcați
Riscă să fie sancționați
26.04.2021, 16:12
Încă un avertisment pentru administrațiile ”Apă-Canal Chișinău” și ”Exdrupo”. Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, s-a arătat nemulțumit de activitatea acestor întreprinderi. El le-a reproșat că, după lucrările executate pe străzi, trotuarele rămân săpate și pline de noroi. Edilul a precizat că, după două luni, dacă astfel de cazuri se vor repeta, vor urma sancțiuni.

Primarul general Ion Ceban a inspectat, zilele trecute, mai multe zone din toate sectoarele Capitalei. El s-a arătat nemulțumit de faptul că, după ce angajații ”Apă-Canal Chișinău” au efectuat lucrări de intervenție în rețelele de apeduct pe strada Ion Neculce, trotuarul nu a fost reparat.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Astăzi, dau avertizare pretorului de la Buiucani, directorului ”Apă-Canal” și șefului ”Exdrupo”, pentru că unii nu știu ce se face în sector, iar alții nu au coordonat lucrările. Și nu vreau să aud niciun argument - că este contract, că este nu știu ce. În asemenea cazuri, trebuia să acumulați toată experiența. Rog Direcția Juridică și Resursele Umane să-mi propuneți cum pot fi sancționați toți trei în acest sens, pentru necoordonare. Am discutat despre aceste lucruri anterior, iar faptul că îi cârpeală pe aceste porțiuni de trotuare, mai ales în zonele care sunt reabilitate, cum ar fi zona parcului ”Alunelul””.

Responsabilii de la ”Apă-Canal Chișinău” au la dispoziție două luni, pentru a reabilita toate zonele de intervenție, a precizat primarul general Ion Ceban.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „”Exdrupo” nu recepționează nicio lucrare în acest sens, dacă ea nu este făcută calitativ, iar cei care trebuie, aici rog foarte mult domnul Victor Chironda să verificați calitatea realizării lucrărilor în teren, în conformitate cu toate cerințele. Dacă este nevoie - cooptarea laboratoarelor independente pentru evaluarea acestor lucrări”.

În același timp, continuă lucrările de reabilitare a scuarului dedicat victimelor catastrofei de la Cernobîl din parcul ”Valea Trandafirilor”. Potrivit primarului general al Capitalei, Ion Ceban, la prima etapă vor fi amenajate aleile și instalate sistemele de iluminat și de supraveghere.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Fundamentul, care a apărut acolo, a fost demolat, iar în acest loc, repet, va fi amenajat un scuar. Este astăzi un început de reabilitare. Ne-au dat peste cap un pic condițiile climaterice - am început în luna martie, dar avem câteva săptămâni, poate o lună-două, ca să finalizăm toate lucrările din acea zonă. Sculptura a fost oferită prin coparticiparea colegilor de la MAI. Este puțin ceea ce putem face pentru acești oameni, care s-au sacrificat atât sănătatea și chiar viața”.

Pentru amenajarea scuarului dedicat victimelor catastrofei de la Cernobîl din parcul ”Valea Trandafirilor” din bugetul municipal a fost alocat peste un milion de lei.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).