Marcați
Sprijin pentru afacerile agricole
15.04.2021, 16:11
Moldovenii care au revenit de la muncă peste hotare pot solicita, de astăzi, sprijin financiar din partea statului, pentru inițierea unei afaceri în sectorul agroalimentar. Cererile vor fi depuse la Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură, inclusiv la oficiile teritoriale, dar nu mai târziu de 18 iunie.

Subvențiile în avans vor fi acordate doar persoanelor care inițiază în premieră o afacere în sectorul agroalimentar. Sprijinul statului va fi în mărime de 65 la sută din valoarea proiectului de afacere, dar nu mai mult de un milion de lei. Banii vor fi acordaţi pentru stimularea investiţiilor în utilarea și renovarea fermelor zootehnice, pentru procurarea animalelor de prăsilă, pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare și procesare, producerea legumelor și fructelor, dar şi pentru înființarea livezilor şi plantaţiilor viticole. Subvenţiile vor fi oferite în două tranşe, din Fondul Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).