Marcați
Nagacevschi îi solicită CC să interpeleze avizul Comisiei de la Veneția privind dizolvarea Parlamentului
9.04.2021, 15:31
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a expediat o adresare către magistrații Curții Constituționale (CC) prin care le solicită să interpeleze avizul Comisiei de la Veneția la subiectul privind dizolvarea Parlamentului. Ministrul Justiției a precizat că Parlamentul a sesizat Secretarul General al Consiliului Europei pentru medierea conflictului instituțional dintre Președintele Republicii Moldova și Parlament.

“Conștientizând riscul expunerii politice a CC la examinarea adresării Președintelui Republicii Moldova privind constatarea circumstanțelor pentru dizolvarea Parlamentului, în vederea asigurării unui consens politic larg asupra cazului, neadmiterii afectării autorității și funcționalității Curții și agravării conflictului instituțional dintre Președintele Republicii Moldova și Parlament, vă invit respectuos să interpelați opinia Comisiei de la Veneția la acest subiect”, se arată în adresarea lui Nagacevschi.

Nagacevschi îi solicită CC să interpeleze avizul Comisiei de la Veneția privind dizolvarea Parlamentului

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).