Marcați
Vor să amenajeze mii de locuri de parcare
8.04.2021, 17:08
Autoritățile Capitalei își propun să amenajeze în acest an aproximativ 3.000 de locuri de parcare în zona centrală a orașului. Este vorba de străzile Ismail, Alexei Mateevici, Mihai Viteazul și Albișoara. Ulterior, proiecte similare vor fi realizate și la periferie. Primarul general, Ion Ceban, a anunțat că în bugetul municipal au fost prevăzute în acest scop aproximativ cinci milioane de lei.

Institutul municipal de proiectări ”Chișinăuproiect” elaborează designul și caietul de sarcini, ceea ce va permite lansarea licitației pentru amenajarea parcărilor în zona centrală a Capitalei pe o lungime totală de 39 de kilometri, a precizat șeful interimar al Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație, Vitalie Mihalache.

Vitalie Mihalache, șeful interimar al Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație: „Zona zero o să dețină 955 de locuri de parcare marcate și 1.868 de locuri de parcare amenajate sub asfalt sau sub pavaj. Următoarea etapă este zona unu, care își propune un număr și mai mare de parcări. Se propune 2.100 de parcări marcate și 3.500 de parcări o să fie construite inclusiv sub formula de pavaj sau în construcție de asfalt. Aceste locuri de parcare sunt mai multe ca număr, inclusiv cu capacități mai mari, pentru a asigura, într-adevăr, această necesitate stringentă pe care o avem astăzi”.

Între timp, autoritățile municipale au verificat acordurile de arendă, încheiate cu agenții economici, și au depistate mai multe abateri. Unii agenți economici au amenajat piețe pe terenurile erau destinate parcărilor.

Primarul general al Capitalei a mai solicitat verificări în preajma blocurilor cu mai mult de patru etaje, construite în ultimul an. Asta pentru a afla dacă firmele de construcții au respectat prevederea privind asigurarea locatarilor cu locuri de parcare în proporție de, cel puțin, 70 la sută.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).