Marcați
Ajutor pentru nevoiașii din Capitală
7.04.2021, 18:32
Sute de nevoiași din Capitală, care au fost afectați de virusul COVID-19, au primit astăzi pachete cu produse alimentare. Acțiunea are loc la inițiativa societății ”Crucea Roșie din Moldova” și a fost finanțată de Guvernul Canadei. Fiecare pachet cântărește 13 kilograme și conține boane de cereale, paste, ulei și conserve din carne.

De pachete cu produse alimentare beneficiază persoanele cu nevoi speciale, pensionarii, familiile monoparentale și cele cu un venit lunar de până la 3.000 de lei. În sectorul Botanica, astfel de ajutoare au primit 80 de oameni care au avut de suferit din cauza virusului COVID-19.

Carolina Olaru, șefa Direcției Asistență Socială sectorul Botanica: „Persoanele au fost selectate după principiu dizabilitate severă, dizabilitate accentuată, pensii mici, solitari care nu au susținere din partea altor persoane. Pentru aceasta nu a fost nevoie de mare acte, deoarece sunt la noi la evidență, nu a fost nevoie colectarea actelor, noi doar i-am telefonat. În ajunul sărbătorilor de Paște este foarte bine-venită acest colet cu produse și eu sper că va ajunge pentru o perioadă cât de cât mai îndelungată va fi bine”.

Coordonatorul național al societății ”Crucea Roșie din Moldova”, Daniela Șevciuc, a specificat că pachete cu produse alimentare au fost distribuite în sectoarele Ciocana și Râșcani, iar în zilele următoarele vor ajunge și la nevoiașii din sectoarele Buiucani și Centru. Acțiuni similare au loc în toate raioanele.

Daniela Șevciuc, coordonator național Crucea Roșie din Moldova: „Am avut posibilitatea anul trecut ca în caz de urgență, cauzată din cauza COVID-ului să accesăm anumite fonduri pentru a răspunde la situația de urgență din țară. Aceste fonduri au mers pentru procurarea ajutorului umanitar care este distribuit persoanelor social-vulnerabile de pe întreg teritoriul țării. La moment avem 16 raioane cu care colaborăm, au fost distribuite în raioanele Anenii Noi, Criuleni, Orhei. De la începutul pandemiei, din 2020 au fost acordate în Chișinău 1.350 de colete alimentare și în raioane peste 6.000 de colete alimentare pentru persoanele social-vulnerabile.

Beneficiarii spun că pachetul cu produse alimentare le sunt de mare ajutor.

Din 700 de pachete cu produse alimentare, 100 au fost distribuite elevilor de la Școala auxiliară numărul șase din Capitală. 200 vor fi distribuite de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, iar 400 - de către preturi. Societatea ”Crucea Roșie din Moldova” a donat anul trecut și dezinfectant, plapume și lenjerie de pat pentru centrul de COVID-19 din Capitală.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).