Marcați
Mai multă siguranță pentru pietoni
7.04.2021, 18:22
Al doilea ca mărime pasaj subteran din Capitală va fi renovat în acest an. Este vorba de cel din intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt cu strada Ion Creangă. Lucrările de reparație vor începe la mijlocul lunii aprilie și vor dura până la patru luni. În zilele următoare, din pasaj vor fi evacuate toate chioșcurile comerciale.

Pasajul subteran din intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt cu strada Ion Creangă a fost construit acum cinci decenii. De atunci, el s-a degradat considerabil, ca și celelalte locuri de acest fel din Capitală. Autoritățile municipale au pregătit un proiect care prevede reabilitarea pereților, tavanului și scărilor, precum și renovarea canalelor de scurgere a apelor pluviale. De asemenea, vor fi amenajate noi rampe de acces pentru oamenii care se deplasează în cărucior, a declarat pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brânzaniuc.

Vadim Brânzaniuc, pretorul sectorului Buiucani: „Va fi restabilită rețeaua electrică, vor fi montate camere video, vor fi efectuate lucrări de reparație a intrărilor în subterană. Totodată, vom efectua lucrări de hidroizolare. Or, cu toții cunoaștem că, după inundații mari, subterana era plină cu apă. Ne dorim ca, până la sfârșitul lunii aprilie, să demarăm lucrările propriu-zise de amenajare, iar în decurs de trei-patru luni de zile să finalizăm toate lucrările. Mozaicurile vor rămâne. Or, sunt cartea de vizită, până la urmă, a acestei subterane”.

Până acum, pasajul subteran era gestionat de un singur agent economic, care oferea spații în subarendă pentru aproximativ 50 de chioșcuri, a mai spus pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brânzaniuc.

Vadim Brânzaniuc, pretorul sectorului Buiucani: „Agentul economic avea un contract simbolic. Mai departe, agenții economici deja aveau contracte separate cu agentul economic care gestiona subterana. La fel cum a am procedat și în cazul celorlalte subterane, în locațiile care sunt în încăperile tehnice, nu vedem o problemă să rămână agenții economici mai de parte. Dumnealor să intre în contract direct cu Primăria, să amenajeze, să întrețină. Este o zonă care poate fi folosită, însă la sigur nu vom avea situații pe care le vedeți și dumnevoastră - construcții suplimentare în subterană”.

Oamenii care trec în fiecare zi prin pasajul subteran din intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt cu strada Ion Creangă salută inițiativa autorităților. Ei spun că astfel de lucrări erau necesare încă acum un deceniu.

În Capitală sunt 20 de pasaje subterane. Trei au fost renovate în ultimii doi ani, iar în șapte lucrările de reparație sunt în desfășurare.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).